Microsoft waarschuwt voor negatieve gevolgen voor de ontwikkeling van games. Er is hier nieuws over gamen.

Microsoft mengt zich in een geschil tussen “Fortnite” -maker Epic Games en Apple. De Windows-fabrikant ondersteunt Epic en waarschuwt voor gevaren voor de ontwikkeling van games. De technologiegigant Microsoft kiest de kant van de populaire videogame in het geschil tussen Apple en “Fortnite”. De Windows-fabrikant waarschuwde zondag voor de negatieve gevolgen voor de ontwikkeling van andere games als Apple de “Fortnite” ontwikkelaar Epic Games geen toegang meer zou geven tot de programmeertools van de iPhone-groep. Het geschil tussen Apple en “Fortnite” kan uiteindelijk gevolgen hebben voor de hele game-industrie.

De achtergrond is dat Epic Games ook bezig is met de ontwikkeling van de zogenaamde Unreal Engine – een grafisch programmeerraamwerk dat de visuele weergave van de 3D-werelden mogelijk maakt en wordt gebruikt in talloze games, waaronder die van Microsoft. In het open geschil midden augustus tussen Apple en de “Fortnite” -makers had Apple onlangs gedreigd Epic Games de toegang tot zijn programmabibliotheken te ontzeggen. Dit is op zijn beurt de basis waarop software kan worden ontwikkeld voor bepaalde besturingssystemen – met name iOS of macOS. De Unreal Engine is een “cruciale technologie voor talloze game-ontwikkelaars, waaronder Microsoft”, volgens een verklaring die door de Windows-fabrikant is ingediend bij een rechtbank in de Amerikaanse staat Californië. Dat Apple Epics de mogelijkheid beperkt om de grafische engine voor iOS en macOS te ondersteunen, “schaadt game-ontwikkelaars en gamers”, schreef Kevin Gammill, die verantwoordelijk is voor dit gebied bij Microsoft.

Gammill waarschuwde onder andere dat game-ontwikkelaars in de toekomst gedwongen zouden worden om ofwel te kiezen voor de dure en tijdrovende ontwikkeling van hun eigen grafische engine, of om afscheid te nemen van de Apple-besturingssystemen of, als derde optie, de ontwikkeling te voltooien aanpassen. Apples beperking van de Unreal Engine kan ook een negatieve invloed hebben op games die al op iOS- of macOS-apparaten zijn geïnstalleerd. Het geschil tussen Apple en de “Fortnite” -makers werd aangewakkerd door het feit dat Epic Games een update had uitgebracht die de heffingen op zowel Apple als Google moest ondermijnen, waardoor een debat ontstond over de mate waarin grote platforms de regels van de digitale wereld beheersen. bepalen. Omdat de update van Epic Games een apart betalingssysteem bood dat de App Store van Apple en de Play Store van Google omzeilt. Gewoonlijk wordt de plaatsing op hun app-marktplaatsen beloond met een aandeel van 30 procent in de gegenereerde inkomsten van de iPhone-fabrikant en de zoekmachinegroep, die met hun iOS- en Android-besturingssystemen op de meeste mobiele apparaten zijn vertegenwoordigd.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *