Zit je wel eens krap bij kas en wil je graag geld besparen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Met deze tips kan je een goed begin maken!

  1. Kortingen, acties en vergelijken

Je moet het eigenlijk zien als een soort nieuwe hobby, altijd op zoek zijn naar de scherpste prijs. Het is heel makkelijk om iets te kopen bij de eerste de beste winkel die je tegenkomt. Probeer er eens iets meer tijd in te steken en speur de folders en vergelijkingssites af naar scherpe deals! Maar denk ook aan bijvoorbeeld vakantieveilingen voor leuke dagjes weg of producten met veel korting.

  1. Boodschappenlijstjes
    Dagelijks loop je naar de supermarkt om het avondeten te scoren. Je komt toch weer thuis met meer spullen dan je in gedachte had. Dit is voor iedereen herkenbaar, maar zo vervelend. Door vooraf een boodschappenlijstje te maken weet je precies welke ingrediënten je nog in huis moet halen en hoef je hier in de supermarkt niet meer aan te denken. Je geeft zo minder geld uit aan onnodige producten die hoogstwaarschijnlijk ook grotendeels ongezond zouden zijn. Daarnaast werkt het om niet dagelijks, maar 1 of 2 keer per week de boodschappen te doen.
  1. Kledingswap!
    Het is net payday geweest, je ligt op de bank en je hebt je winkelmandje weer volgegooid met een aantal te gekke topjes en een mooie broek. Het gevoel van iets nieuws dragen is geweldig, maar zeg nou eerlijk, die kledingkast zit toch gewoon vol! Wat dacht je van kleding ruilen in plaats van nog meer kopen? Een kledingswap is hier perfect voor. Je kunt deze zelf organiseren met je vriendinnen, maar je kunt er ook een bezoeken door op Google  kledingruil + stad in te typen. Have fun!
  2. Neem je eigen drankje mee onderweg
    Deze laatste tip is zo’n kleine moeite en naast geld besparend is het ook nog eens heel goed voor het milieu. ’s Ochtends vroeg vertrek je naar werk of school. Thuis haastig weggegaan, dus haal je toch maar weer een flesje drinken. Dit doe je waarschijnlijk een aantal keren per week en dat tikt wel aan. Door je eigen beker mee te nemen vanaf huis bespaar je zo heel wat euro’s. Bij MyMepal vind je de leukste bekers om mee te nemen en je kan ze ook nog eens personaliseren!
Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *